Prijswinnend "Akkertje" van Marijke Goet

Downloads 

Nieuw(s) op de website
(Klik op de kop van een bericht om automatisch naar het betreffende artikel elders op de website te gaan)

15. apr, 2022

Expositie Historisch Dijk en Waard

Op maandagavond 25 april houden de Stichting Historisch Heerhugowaard en de Stichting Langedijker Verleden een unieke eendaagse expositie in de (verwarmde) feesttent op het Havenplein in Broek op Langedijk. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een gratis aangeboden kopje koffie en het prijswinnende gebakje uit de wedstrijd "Heel Dijk en Waard Bakt". Aanvang 18:30 uur, eindtijd 22:00 uur.
Klik voor het volledige artikel in het Nieuwsblad Dijk en Waard op de kop van dit nieuwsbericht

31. mrt, 2022

4 mei herdenking in Dijk en Waard

In Langedijk vindt op 21 april de jaarlijkse Verzetslezing plaats. Spreker is Arie Kaan van onze zustervereniging Stichting Langedijker Verleden. Ook onze donateurs worden hiervoor van harte uitgenodigd!
De Stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard organiseert dit jaar wederom traditionele herdenkingen op 4 mei en het ophalen bevrijdingsvuur op 5 mei. Klik voor nadere informatie op de kop van dit bericht.

11 mrt, 2022

Nieuwe cursussen Regionaal Archief Alkmaar

De geschiedenis van je huis uitzoeken
Het Regionaal Archief in Alkmaar biedt ook dit voorjaar weer verschillende cursussen. Het cursusprogramma geeft iedereen de kans kennis te maken met het archief, oude archiefstukken te leren lezen of meer te ontdekken over de geschiedenis van zijn huis.

20. feb, 2022

Actie verzamelen mailadressen

Recent hebben we onze website op een aantal punten aangepast. En we maken graag gebruik van de mogelijkheid om onze donateurs periodiek te informeren over nieuwsfeiten en ontwikkelingen binnen onze stichting. Zie het artikel uit Daarom zijn we in februari een actie gestart om donateurs waarvan we nog niet beschikken over een mailadres te vragen dit alsnog aan ons door te geven.

12. jan, 2022

Persbericht Regionaal Archief Alkmaar

Recent heeft het Archief oude registers van de burgerlijke stand uit de jaren 1811-1971 online gezet. Degenen die geïnteresseerd zijn in stamboomonderzoek kunnen nu gewoon thuis hun stamboom uitzoeken.

7. jan, 2022

Publicatie in Nieuwsblad Dijk en Waard, week 1 - 2022

In het Nieuwsblad Dijk en Waard nummmer 1 van 2022 stond een fotocollage van de de kernen Heerhugowaard en Broek op Langedijk van de nieuwe Gemeente Dijk en Waard. Ruimtegebrek in die editie zorgde er helaas voor dat niet alle foto's en toelichtingen die onze voorzitter Gemma Groot daarvoor had verzameld uit het archief van Jan de Vries konden worden geplaatst.
We willen u het totaaloverzicht echter niet onthouden.

25. dec, 2021

Kerst en Nieuwjaarswens

Het bestuur van de Stichting Historisch Heerhugowaard wenst al onze donateurs, begunstigers en vrijwilligers fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022

16. dec, 2021

Nieuws van het Regionaal Archief Alkmaar

Ontsluiting brievenarchief van de familie Kessler-De Lange in het Regionaal Archief Alkmaar.

1. nov, 2021

Brochure 'Wandelen door het oude cen­trum van Heerhugowaard'

Omdat opnieuw de donateursmiddag geen doorgang kan vinden heeft het bestuur een alternatief bedacht. Binnenkort ontvangen alle donateurs brochure 'Wandelen door het oude centrum van Heerhugowaard'.
Aanvulling 28 -01-2022: de brochure is inmiddels ook te downloaden via de menu-optie "Downloads".

15. okt, 2021

De "Overhaal 2021"

Ons jaarboek 2021, de "Overhaal" is deze week van de drukker gekomen.
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het inpakken en adresseren ervan. Naar verwachting valt hij binnen twee weken bij u op de mat.
Het magazine staat weer vol met wetenswaardigheden over Heerhugowaard en over de Heerhugowaarders. We noemen:
- Het derde eeuwfeest van de polder Heerhugowaard
- Preekhuizen in Heerhugowaard
- Van wie is te toren
- Inbraak in MIna's hoever in 1929
- . . . . . en nog veel meer!

13. okt, 2021

Nieuwe bestuursleden

Zoals in een eerder bericht is vermeld is afgelopen januari een van de oprichters van de Stichting Historisch Heerhugowaard en tevens bestuurslid Jan de Vries overleden. Als bestuur prijzen we ons gelukkig dat we twee nieuwe bestuursleden hebben kunnen begroeten: Mart Kuiper en Peter Mul. Altijd goed om weer nieuwe gezichten met nieuwe ideeën in ons bestuur te verwelkomen.

7. jun, 2021

Donatie Platform Polder Heerhugowaard van € 5.500,-

De vereniging Platform Polder Heerhugowaard (voorheen vereniging Vrienden van Stichting Den Huygen Dijck in liquidatie) overhandigt aan Stichting Historisch Heerhugowaard een bedrag van € 5.500,-

31. jan, 2021

In memoriam Jan de Vries

Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat ons bestuurslid, Jan de Vries, dinsdag 26 januari 2021, was overleden. We wisten dat zijn gezondheid de laatste maanden verslechterde, maar dit bericht kwam toch nog onverwacht.